Over Arthur van Wijk

Al sinds ruim 30 jaar houdt ik mij bezig met installaties. Van het bereken en ontwerpen naar het adviseren en begeleiden van projecten. Mijn ervaring is het ontwerpen van installaties voor met name bijzondere en monumentale gebouwen. Hierbij valt te denken aan kerken, musea, theaters maar ook scholen en zwembaden.

Doordat veel projecten vanaf onderzoek/ontwerp tot en met oplevering en nazorg door mij worden begeleid, heb ik veel ervaring opgedaan.

In totaal zijn de afgelopen jaren al circa 225 kerken geadviseerd over het binnenklimaat en energiegebruik.

De laatste jaren wordt steeds meer advies gevraagd over het verduurzamen van installaties en gebouwen. Hiervoor is vaak een goede doorrekening van de mogelijkheden en de kosten nodig.

In kerken en monumenten komt het er op aan een balans te vinden tussen de wensen en mogelijkheden aan de ene kant en de kosten aan de andere kant. Niet alleen de kosten op de korte termijn zoals investeringen maar zeker ook die op langere termijn zoals energiegebruik en onderhoud.

In KVV wil ik graag kerken en monumenten ondersteunen met goed advies waarmee de opdrachtgever juiste keuzes kan maken om toekomstgericht te investeren.

Arthur van Wijk